Bejelentkezés:

HARCOLJ A TÉRD- ÉS CSÍPŐFÁJDALOM ELLEN

Beküldés: 2015-09-07 11:42:11 ; Olvasva: 1171 alkalommal

3 egyszerű lépés, hogyan harcolj a térd- és csípőfájdalom ellen

Ha olyan, vagy mint mi, akkor valószínűleg soha nem fordítottál túl sok figyelmet a bokáidra. De kiderült, hogy nagyban befolyásolja a közérzeted. „Az évek során, a tétlenségnek köszönhetően, a bokánk lassan elveszti rugalmasságát és a mozgási tartományát,” mondta Bruce Mack, az MBSC Thrive Functional Training alapítója. Amikor a bokáid képtelenek 360 fokos mozgásra, a térdeidet kényszeríti a saját feladata elvégzéséra. „Ez nem csak a térdedben okozhat problémákat, de amikor a térdeid nyomás alatt vannak, az csípőfájdalmat is okozhat,” mondta Meck. „Minden összefügg mindennel. Amikor az ízületeid nem úgy működnek, ahogy kellene, a tested nagy része szenved.” Ha a bokáid nem megfelelően működnek, akkor a térdednek és a csípődnek kell átvenni a feladatot.

Szerencsére, a nyikorgó, kattogó térdeket viszonylag egyszerű rehabilitálni. „A boka mozgékonyságát újra tudod programozni, akárcsak egy software-t,” mondja Meck.

Növelheted a bokáid mozgástartományát és rugalmasságát, ha ezt a három feladatot megcsinálod minden héten legalább 3-szór.

1. Ringatózó guggolás:

Guggolj le , úgy hogy a lábaid váll szélességben vannak, kulcsold össze a kezeidet a mellkasod előtt, és a könyökeidet támaszd meg a térded belső oldalán. Helyezd a testsúlyodat az egyik oldaladra (A), majd vissza a másik oldalra (B). Folytasd az ide-oda ingázást körülbelül 30 másodpercig.

Ringatózó guggolás - Harcolja a térd- és csípőfájdalom ellen

Videó a gyakorlatról

2. 3 pontos fél térdelő mozgékonysági gyakorlat:

Kezd a gyakorlatot fél térdre ereszkedve egy fal előtt, (az egyensúlyod megőrzése érdekében foghatsz egy rudat), az első testhelyzetben a térdeid és a bokáid 90 fokot zárjanak be egymással (A). Az elől lévő talpad maradjon a padlón, helyezd előre a testsúlyodat és nyomd előre a csípőd, amíg az elülső térded meg nem érinti a rudat.(B) Tartsd meg 5 másodpercig ezt a testhelyzetet, majd térj vissza a kezdő pozícióba. Ismételd meg a mozdulatot még kétszer.

Fél térdelő gyakorlat - harcolj a térd- és csípőfájdalom ellen

Videó a gyakorlatról

3. Talpi lágyszövet torna:

Fogj egy teniszlabdát és helyezd a talpad alá, miközben álló testhelyzetben vagy. Kezd el görgetni a teniszlabdát előre – hátra a talpaddal. Amikor találsz egy érzékenyebb területet, tartsd ott a labdát pár másodpercig és helyezz rá egy kicsit több testsúlyt. Csináld ezt 30-60 másodpercig mind a két lábaddal.

Talp torna - Harcolj a térd és csípőfájdalom ellen

Videó a gyakorlatról

forrás: http: //www.prevention.com/fitness/strength-training/exercises-fight-knee-and-hip-pain


Hozzászólások
Nincsenek hozzászólások!
Írjon hozzászólást
Neve


Email


Vélemény Note: HTML is not translated!
Adja meg a téglalapban található kódot: