Bejelentkezés:

NAPI 6000 LÉPÉS TÁVOL TARTJA A TÉRDFÁJDALMAKAT

Beküldés: 2015-09-07 11:40:46 ; Olvasva: 1281 alkalommal

Hány lépésre van szükség ahhoz, hogy csökkentsük az ízületi gyulladásból eredő fájdalmainkat? Valószínűleg kevesebbre, mint gondolnád!

Napi 6000 vagy ennél több lépés (körülbelül 5 km) összefüggésben van a működési elévüléssel felnőtt korban a térd ízületi gyulladással, hozta le egy tanulmányban Arthritis Care & Research magazin. A kutatók lépésszámlálót használtak, hogy nyomon tudják követni az 1788, 50 és 79 év közötti tesztalanyok lépéseit. Két évvel később értékelték a funkcionális képességeiket a séta sebességüket vizsgálva, illetve megkérdezték őket a mindennapos feladataikról, mint a lépcsőzés, székről való felállás vagy a házimunkák elvégzése. Azok, akik 6000 vagy annál több lépést tettek meg egy nap alatt a tapasztalatok alapján kevesebb funkcionális problémát tapasztaltak, mint akik kevesebbet sétáltak. Továbbá akik minden nap legalább 1000 lépést tettek meg, azoknak a funkcionális térd problémái 18%-kal csökkentek.

A múltban a szakértők azt javasolták, hogy akinek térd ízületi problémái vannak, azok ne mozogjanak, hogy ne terheljék tovább az ízületeket. De mára már rájöttek, hogy a mozgás a legjobb orvosság az ilyen, és ehhez hasonló problémák ellen (is). „Amikor abbahagyod a mozgást a gyengeség rád telepszik, és elkezdi csökkenteni a mozgástartományodat. A túrázás növeli az erődet és csökkenti a fájdalmaidat,” mondta Daniel White, a tanulmány társszerkesztője.

A legjobb az egészben, hogy nem kell hirtelen egyik napról a másikra 0-ról 6000-re növelned a lépéseid számát, ahhoz, hogy learasd a séta hasznát: a kutatók azt ajánlják, hogy akinek mérsékelt vagy közepes térd ízületi gyulladása van, az kezdje a sétálást 3000 lépéssel naponta (és azokon a napokon próbálkozzanak, amikor kisebb mértékben vagy egyáltalán nem jelentkezik a fájdalom) és onnan próbálják meg feltornázni. „Valószínűleg eleinte lesznek fájdalmai. De ha kitartóan csinálja, segíteni fog a fájdalmain,” mondta White.


Hozzászólások
Nincsenek hozzászólások!
Írjon hozzászólást
Neve


Email


Vélemény Note: HTML is not translated!
Adja meg a téglalapban található kódot: